Wednesday, October 23, 2013

Histor and Piet Hein Eek 101 characters competition


























Whoehoe ik ben één van de 101 mensen die zaterdag 9 november dit Piet Hein Eek kastje karakter mag gaan geven.






















Zoiets moet het gaan worden! Ik kan niet wachten, vind het echt zo leuk dat ik een van de winnaars ben.

Monday, October 21, 2013

Weaving

Zoals misschien wel al duidelijk is geworden op dit blog ben ik gek op haken en ik doe dat dan ook veel, maar de laatste tijd ben ik helemaal into weven. Al heb ik het zelf nog niet echt gedaan, ik kom het overal tegen op blogs en ik vind het echt zo mooi.






















































Bron

































De prachtige weefsels hierboven zijn gemaakt door Hermine van Dijck, de kleuren en patronen die zij gebruikt, echt geweldig. Ook haar blog is 'Journal de Jours' is erg mooi en een aanrader om te volgen.























Bron






















Ook het werk van Maryanne Moodie vind ik erg inspirerende weefsels gemaakt op een simpel weefraam.


Dus ja met al die prachtige weefsel wilde ik t zelf ook is gaan proberen. Ik heb een oud weefraampje van mijn oma, maar het opzetten van de kettingdraden duurde zo lang dat ik nog niet erg ver gekomen ben en vervolgens het weefraam weer wegzette. Net kwam ik dit stop-motion filmpje tegen met handige uitleg van allerlei steken en ik ga toch snel maar dat weefraam weer uit de kast halen. Hoop dat ik gauw  het resultaat hier kan laten zien! 

Saturday, October 19, 2013

Frankie Diary 2014 and more....

Afgelopen week kreeg ik twee hele leuke dingen uit Australië van mijn beste vriendin. Allereerst een heel mooi pakketje met daarin.... de Frankie Agenda 2014!
 


























De agenda is helemaal in bloementhema iets waar ik super vrolijk van word!

En dan komen we gelijk bij het tweede leuke ding, het staat al genoteerd in mijn nieuwe agenda.





















Op 28 juni 2014 gaat mijn beste vriendin trouwen in Nederland, niet echt trouwen want ze is inmiddels al twee jaar getrouwd met haar Australiër, maar het hele trouwfeest nog een keertje overdoen in Nederland, ik kan niet wachten!


















































Lieve Rian, heel erg bedankt voor de mooie agenda!

Thursday, October 17, 2013

Home grown food

























Voor mijn verjaardag dit jaar heb ik van mijn vriend niet alleen het konijnenhok gekregen, maar ook een moestuinbak waar ik pompoenen, radijsjes, wortels, bietjes, sla, courgette en peperzaadjes zaaide. Helaas kwam er niet veel uit. De pompoen kreeg wel veel mannelijke bloemen, maar de vrouwelijke bloem werd helaas niet bevrucht en stief af, geen pompoen dus. Op dit moment staan alleen de bietjes nog en afgelopen week kwam ik een heel klein worteltje tegen.

Je zou denken dat konijnen wel van worteltjes houden, maar meer dan ruiken deed Betsy niet, gek beest.


Gelukkig kon Lola een vers worteltje wel waarderen.

























Verder hebben we een hele mooie druivenplant in de tuin en elk jaar zitten er veel druiven in, meestal zijn ze erg zuur en genieten alleen de vogels ervan maar dit jaar waren ze lekker zoet en heb ik er ook nog een paar gegeten.






















Tuesday, October 15, 2013

De nieuwe wildernis

























































bron

















Vorige week zijn we naar de film  'de nieuwe wildernis' geweest over de bewoners van de Oostvaardersplassen.  Een erg indrukwekkende film zeker als je bedenkt hoe dicht op de mens al deze dieren leven. Ik ben zelf opgegroeid in Flevoland en vaak gaan gaan wandelen in de Oostvaardersplassen, maar dat het zo mooi zou zijn had ik echt niet verwacht. 

Sunday, October 13, 2013

Limited Editions Tony's Chocolonely


























De limited editions van Tony's Chocolonelys zijn er weer! Dat ik gek ben op Tony's Chocolonely, en dan vooral de oranje variant, was hier misschien wel al duidelijk. De oranje was vorig jaar één van de drie limited editions en werd uiteindelijk in het assortiment opgenomen. Ook nu zal de lekkerste limited edition in het assortiment komen, dus wel even stemmen welke je het lekkerste vind! Het kan hier.

En dit zijn ze dan:





















Pure chocolade met kers & meringue

De kers en meringe smaken extra zoet in de pure chocolade.


















Melkchocolade met koek & chilipeper

Mijn favoriet, knapperige koekstukjes tussen de chocolade met een hete nasmaak!

 












Melkchocolade met kokos, amandel & kaneel

De stukjes amandel en kaneel zijn erg lekker in de chocolade, maar de kokos had wat meer gemogen.

 



















Naast dat Tony's Chocolonely gewoon super lekker is, is de chocolade ook nog eens Fairtrade en zetten ze zich in voor slaafvrije chocolade wat erg belangrijk is. Verder is de reep in ongelijke stukken verdeeld om te laten zien dat de verdeling van de winst in de cacaoketen erg ongelijk verdeeld is. Vooral de cacaoverwerkers (waarvan Nederland de grootste is) en de chocoladeproducenten verdienen enorm binnen de cacaoketen terwijl veel boeren in Ivoorkust en Ghana voor veel te weinig geld op cacaoplantages (moeten) werken. Tony´s Chocolonely zet zich in voor een slaafvrije cacaoketen en een eerlijke prijs voor de cacaoboeren.



Friday, October 11, 2013

Tuesday, October 1, 2013

Buy Nothing New Month



























Oktober is de buy nothing new-maand. Deze maand is bedoelt om in één maand te ontdekken hoeveel spullen we al hebben en wat we daar allemaal mee kunnen door één maand lang niets te kopen. Het doel is om  bewuster te worden van ons consumptie gedrag en het stimuleren om niet gebruikte spullen weg te geven, uit te lenen, te verkopen of te ruilen en om andere er weer gelukkig mee te maken.

Ondanks dat ik van mezelf vind dat ik niet zo heel veel koop ga ik toch deze challenge aan, ben erg benieuwd hoe moeilijk het voor mij gaat zijn. De regels zijn, geen nieuwe spullen kopen (op eten, drinken, medicijnen en cosmetica na) wel mag je dingen tweedehands kopen, wegeven, ruilen, delen, lenen, huren, zelf maken enzovoorts.

Wil je ook meedoen hier kan je je opgeven. Volgende maand zal ik hier laten weten hoe het me afgegaan is deze maand.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...