Sunday, May 25, 2014

Count Your Blessings #12



Alweer een week voorbij, tijd vliegt! Hier de mooie dingen die ik deze week meemaakte:





















● 's avonds een fietstochtje door de polder maken en wilde konijnen zien rondrennen, ergens midden in een veldje een prachtige pauw zien en een fuut die met een kleintje op zijn rug rondzwemt, zo leuk allemaal ● eten met een vriend van de middelbare school die ik inmiddels al tien jaar ken  mijn nieuwe Agfa Click I, met flitser, ohw wat ziet hij er leuk uit! en ik kan niet wachten om schattige vierkante fotootjes op 120 film te schieten deze zomer! ● weer een kampvuurtje ● verse bloemen maken mij altijd blij ● 's middags lekker een kopje thee drinken met een bokkenpootje en de nieuwe 101 woonideeën ● prachtige klaprozen die langs de kant van de weg staan 





















Tuesday, May 20, 2014

Happy Birthday Lola!


Vandaag werd Lola één jaar en dat vierde we met wortel koekjes!





















Hier een terugblik op hoe klein ze was toen ik haar net kreeg, zo schattig!

Sunday, May 18, 2014

Count Your Blessing #11

Annabel Helena - Lucky Clover
























Alweer een hele drukke week, maar wel eentje met fijne berichten! Hier de andere fijne dingen van de afgelopen week:

Annabel Helena - Chickens




















● het grote grasveld dat vol staat met madeliefjes  heerlijk uit eten en bijkletsen met een vriendin die ik al bijna een jaar niet had gezien  fijne vooruitzichten voor de zomer  tot half tien 's avonds in het zonnetje op een terrasje kunnen zitten  mijn klavertje vier die deze week uitkwam, en meteen geluk bracht ● 's avonds rond het kampvuur zitten  onze lieve kippetjes  het lekkere zomerse weer 

Annabel Helena - Daisies




Sunday, May 11, 2014

Count Your Blessings #10





















Vandaag alweer de 10e keer dat ik hier op mijn blog mijn zegeningen van de afgelopen week tel en dus even stil sta bij alle fijne dingen in mijn leven. Een van de redenen om hiermee te beginnen is dat ik graag meer dankbaar wilde zijn voor alles wat ik heb.  Ik had eigenlijk gedacht dat het best moeilijk zou zijn om iedere week weer iets te kunnen schrijven, maar het viel hardstikke mee. Ik vind het echt heel mooi om te merken dat hoe vervelend de week ook was, hoe hard het ook regende, hoeveel er ook tegen zat die week en hoe moe ik soms ook was, er altijd wel iets was wat me blij maakte. Hier op zondag heel eventjes bij stil staan helpt ontzettend om de vervelende dingen te relativeren en ik geloof dat het me ook echt dankbaarder maakt. Ik blijf voorlopig doortellen!





















● hardlopen met flinke wind, sommige stukjes lijk ik wel te vliegen ● een meerkoet die tijdens een harde regenbui midden op het fietspad in een grote plas ligt te chillen en voor niemand aan de kant gaat ●  een goede soja-cappuccino met een dikke laag schuim ● de twee duiven die zo lief samen in de grote boom in onze achtertuin zaten ● de gehaakte bloemen voor het bruidsboeket dat eindelijk een beetje begint op te schieten ●



Saturday, May 10, 2014

World Fair Trade Day!

Annabel Helena - World Fairtrade day



















Vandaag is het de Fair Trade dag, een dag waarop er wereldwijd extra aandacht wordt gegeven aan eerlijke handel. Zelf ben ik groot voorstander van het Fair Trade principe en wilde daarom ook hier op mijn blog ook een beetje aandacht geven aan Fair Trade dag.

Wat is Fair Trade?
Voor wie nog niet weet wat fair trade inhoudt, het is een alternatieve manier van handel drijven waarbij ook de mensen aan het begin van de productieketen een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. In de meeste gevallen gaat het om boeren, bijvoorbeeld koffie-, cacao- of suikerboeren die in de reguliere handelsketens zwaar onder betaald worden.

Als een product het Fairtrade logo draagt betekend dat, dat er in de gehele productieketen gehandeld is met in acht neming van de Fairtrade standaarden. Deze standaarden zorgen ervoor dat de macht van de grote multinationals in de productieketen iets ingeperkt wordt en de boeren aan het begin van de productieketen een eerlijkere prijs krijgen voor hun producten.

Mijn connectie met Fair Trade
Voor mijn bachelorscriptie heb ik de cacaoketen geanalyseerd. Binnen deze keten zijn enkele cacaoverwerkende en chocoladeproducerende bedrijven die bijna de gehele cacaoketen in handen hebben. Hierdoor hebben zij veel macht. Verder is het zo dat verreweg de meeste cacao geproduceerd wordt in Ivoorkust en een deel van de inkomsten uit de cacaohandel daar naar alle waarschijnlijkheid gebruikt worden om het conflict daar te financieren. Helaas betekend het kopen van Fairtrade chocolade niet dat de chocolade conflictvrij is, wel helpt het de boeren in Ivoorkust om een beter inkomen en meer zeggenschap over de cacaoplantages te krijgen. Chocolade probeer ik daarom zo veel mogelijk te kopen met Fairtrade certificering.

Ook andere producten probeer ik, waar mijn portemonnee het toelaat, zoveel mogelijk fair trade te kopen. Op die manier hoop ik bij te dragen aan een eerlijkere wereld waarin de producenten van de goederen die ik consumeer een eerlijke prijs hebben gekregen voor hun arbeid en producten door de gehele productieketen, en dat de winst niet alleen naar de grote multinationals gaat.





Monday, May 5, 2014

Count Your Blessings #9





















Heerlijk om meivakantie te hebben, even bijkomen van alle drukte en stress op school en lekker uitslapen! Alle fijne en mooie dingen van afgelopen week:


● ontbijten op het strand met mijn lief ● lekker fietsen op Texel ● het fijne weer van de afgelopen week ● eindelijk weer eens tijd hebben om te haken ● Parcs and Recreations kijken, het blijft een heerlijke serie ●  mijn nieuwe kapsel ● heel veel lammetjes, zo ongeveer overal op Texel ●  biggetjes die vecht om de beste plek onder de warmtelamp ● een strandwandeling maken, met de zilte lucht door je haren ●



Saturday, May 3, 2014

Visiting Texel

Annabel Helena - Schapenboerderij Rozenhout




















We zijn een paar dagen op Texel en vandaag bezochten we de schapenboerderij. Het is midden in het lammetjesseizoen en ohw wat zijn die beestjes schattig!








De boer gaf een demonstratie van het schapendrijven, echt razendsnel halen twee honden alle schapen binnen. Vervolgens kan de boer alle schapen en lammetjes nalopen om te kijken of het goed met ze gaat en ze goed gezond zijn. Ook vertelde hij over de 25 verschillende soorten schapenrassen die hij  houdt op zijn boerderij. 




































Al twee maanden lang worden er elke dag lammetjes geboren en ook 's nacht checkt de boer elke 2 uur of de drachtige schapen al aan het werpen zijn. Best zwaar werk dus. De lammetjes op de boerderij zijn er dus in allerlei verschillende groottes, sommige net geboren en nog helemaal kaal en andere al aardig eigenwijs en heel lekker zacht.






















Naast lammetjes waren er ook biggetjes, kuikentjes, kalfjes, konijnen, eenden, cavia's, ezels en kippen. Zo schattig allemaal! Mocht je net zo gek op lammetjes en andere beestjes zijn als ik, en toevallig op Texel zijn, ga erheen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...