Sunday, August 21, 2016

Count Your Blessings #22





















Morgen ga ik weer beginnen, na zes weken vakantie te hebben gehad. Wat heb ik genoten! Hier een lijstje van de fijne dingen van de afgelopen zes weken.


























● Wandelen door de Waterleidingduinen ● de selfies van mijn zusje die aan de andere kant van de wereld zit ● met mijn lief op vakantie zijn, samen Normandië verkennen ● in het wilde weg freubelen aan dingen die ik al tijden in mijn hoofd heb zitten ● mijn vriend die pannenkoeken voor me bakt ● een wandeling maken met mijn lievelingstante ● fijne dates met mijn beste vriendin, naar de geitenboerderij, de kringloopwinkel en de pluktuin ● rondhupsende konijnen ● nieuwe plantjes in huis hebben ● na een vakantie weer thuiskomen in je eigen huis en slapen in je eigen bed ● met mijn lief op de tandem ● Schiermonnikoog ● fietsen in het zonnetje ● Zomaar een bloemetje krijgen van mijn vriend ●
















Friday, August 19, 2016

Friese Dumkes Recipe





















Wanneer ik op een van de waddeneilanden kom dan hoort het er echt bij om in ieder geval één zakje Friese Dumkes te halen bij de bakker. Om het fijne gevoel na afgelopen weekend Lauwersoog en Schiermonnikoog nog even wat langer vast te houden besloot ik dan ook om nog een paar Friese Dumkes te bakken. Het recept kreeg ik van een vriendin en heb ik naar mijn eigen hand gezet.





















Benodigdheden:
  • 115 gram roomboter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 175 gram Zeeuwse bloem
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel eilanderkruidenbitter
  • 20 gram anijszaad
  • 75 gram amandelen (ik gebruikte gezouten)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout 
  • 1 ei




















Bereidingswijze:

  1. Hak de amandelen en een kwart van het anijszaad fijn
  2. Roer de roomboter, basterdsuiker, kruidenbitter, kaneel, anijszaad, bakpoeder door elkaar. (Ik gebruikte gezouten amandelen dus liet het snufje zou achterwege)
  3. Voeg vervolgens eerst de amandelen en melk toe, vervolgens het bloem en kneed het tot een deeg.
  4. Laat dit deeg een paar uur tot rust komen in de koelkast
  5.  Verwarm de over voor op 160 graden
  6.  Maak van het deeg kleine ‘duimpjes’
  7. Klop het ei los en bestrijk het koekje met het ei.
  8. Bak voor 16 tot 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn en haal na die tijd de koekjes direct uit de oven en laat de koekjes afkoelen.






Wednesday, August 17, 2016

Lauwersoog and Schiermonnikoog





Afgelopen weekend ging ik samen met mijn vriend een weekendje weg naar Lauwersoog waar we op de camping stonden. Net aangekomen, uitgepakt en de tent opgezet kwamen we er achter dat we de hoofdkussens vergeten waren.... Dus hup nog even snel voor sluitingstijd naar de Ikea in Groningen om twee kussen te kopen.





















Op zaterdag bezochten we het dorpje Pieterburen, en gingen we naar het Theemuseum, iets wat ik al tijdenlang graag wilde.



























Zondag fietsten we rondom het Lauwersmeer, wat een prachtige uitzichten en natuur, echt genieten!


Maandag reden we met een ingepakte auto naar de veerhaven van Lauwersoog om daar voor een dagje de oversteek naar Schiermonnikoog te maken, het enige bewoonde waddeneiland waar ik nog nooit geweest was.  






















In plaats van de fiets namen we deze keer de tandem en ik vond het echt geweldig! Ik heb echt met een méga lach op mijn gezicht de hele dag rondgefietst! Normaal gesproken ben ik niet zo een held met fietsen en durf dus dus echt niet om me heen te kijken, uit angst om te vallen. Maar met mijn vriend voorop, hoefde ik alleen maar te trappen en kon heerlijk om me heen kijken en genieten van de geweldige natuur, wilde fazanten, konijnen, koeien, de opdoemende vuurtorens en alle andere uitzichten. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar!











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...