Sunday, January 26, 2014

Banana Cake

 

Vanmorgen bakte ik deze bananencake, nog warm en een beetje plakkerig, echt heerlijk! Mocht je nog wat rijpe bananen hebben liggen en ook zin in cake hebben, hieronder het recept.

 
















Benodigdheden:

  • Een 22 cm rond cake blik, ik gebruikte deze
  • 125 gram boter
  • 25 gram suiker
  • 2 tot 3 rijpe bananen (ongeveer 250 -300 gram vruchtvlees)
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 2 grote eieren
  • 100 ml karnemelk
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel bicarbonate of soda 
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden voor een hete lucht oven, anders 180 graden.
  2. Vet het cakeblik in.
  3. Doe de boter, suiker, gepureerde bananen, het vanille extract en de eieren in een kom en mix alles door elkaar.
  4. Voeg vervolgens de karnemelk toe.
  5. Zeef het zelfrijzend bakmeel samen met de bicarbonate of soda en voeg het toe aan het mengsel.
  6. Mix alles goed door elkaar en vul het cakeblik met het mengsel.
  7. Bak 50 a 60 minuten in de oven.

Optioneel: Glazuur

  • 90 gram cream cheese,
  • 45 gram boter
  • 200 gram poedersuiker
  • 1/2 eetlepel citroen sap
  1. Klop de boter en cream cheese met een mixer tot dat ze zacht zij
  2. Voeg het poedersuiker en citroensap toe en mix tot dat het glad is.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...