Ik zie elke dag wel lekker dingen voorbij komen op blogs,
instagram en pinterest, maar soms zit er zo een bij waarbij ik gelijk denk,
deze ga ik direct maken. Dit was er zo eentje, ik moest het gewoon gelijk uitproberen
(Ik kwam de foto trouwens hier tegen, en het originele recept is van dit geweldige blog). Dus hup de ingredientenlijst door de vertaalmachine en gelijk
in huis gehaald. Thuis heb ik pas verder gelezen en kwam ik erachter dat je
voor dit recept karamel moet maken, iets wat ik nog nooit gedaan had, maar
gelukkig vond ik hier een hele handige uitleg. Toch ging het niet in een keer goed en heb ik in totaal vijf keer karamel moeten maken (laat het niet aanbranden en als de slagroom niet goed warm is gaat het schiften), maar deze taart is het zeker waard.
Benodigdheden
- springvorm van 15cm
voor de bodem:
- 100g Oreo's (alleen de koekjes, niet de vulling)
- 50g suiker
- 50g boter
voor de vulling:
- 100ml slagroom
- 55g suiker
- 1el agavesiroop
- snufje zout
- 120g melkchocolade
- 75g pure chocolade
- 20g boter
- 1el cacao
De bodem:
- Smelt de suiker tot karamel en laat de karamel hard worden op een stuk bakpapier.
- Haal de Oreo's uit elkaar en verwijder de vulling.
- Verkruimel de Oreo's en de hard geworden karamel (met een hamer gaat het heel makkelijk).
- Meng de koekkruimels en de karamelstukjes samen met de gesmolten boter.
- Druk het mengsel op zowel de bodem als de zijkanten van de springvorm en laat hard worden in de koelkast.
De vulling:
- Hak de chocolade in stukjes en zet apart.
- Smelt nogmaals suiker tot karamel.
- Verwarm tegelijkertijd de slagroom, maar laat niet koken.
- Haal de karamel van het vuur en voeg de warme slagroom toe, samen met de agavesiroop en het zout.
- Zet het pannetje terug op laag vuur tot dat het een homogene karamelsaus geworden is.
- Giet de karamelsaus over de chocolade stukjes en blijf roeren tot de chocolade gesmolten is.
- Snij de boter in blokjes en meng met het chocolade-karamel mengsel.
- Giet het chocolade-karmel mengsel in de springvorm en laat het in de koelkast hard worden.
- Laat de taart op kamertempratuur worden voor het opdienen en bestrooi de taart met cacao.
No comments:
Post a Comment