Sunday, December 31, 2017

2017 in Review


Het afgelopen jaar kwam ik heel wat keren wilde runderen tegen: op de hei vlakbij Hilversum, op Tiengemeten, in het Amsterdamse bos en in de Kennermduinen op mijn verjaardag.

Verder stond 2017 in het teken van de zoektocht naar een huis, het was vaak kijken, bieden en wachten. Na ongeveer 30 huizen gezien te hebben en 15 keer een bod gedaan te hebben was het op 16 juni de dag na mijn verjaardag dan eindelijk zo ver, ons bod werd geaccepteerd! Wat volgde was weer een spannende tijd, het regelen van de hypotheek, het tekenen van de contracten bij de notaris en al dat soort dingen. In de zomervakantie waren we heel druk ;alle spullen in het oude huis uitzoeken en inpakken, samen nieuwe meubels uitzoeken, verven en klussen in het nieuwe huis en uiteindelijk de grote verhuizing, het huis inrichten en proberen er een nieuw thuis van te maken.

Uiteraard bezochten we ook dit jaar wel weer een aantal concerten. We zagen in maart The Shins in Paradiso, voor mijn verjaardag kreeg ik kaartjes voor het Best Kept Secret Festival waar we Arcade Fire, Circa Waves, Boxer Rebelion, Kim Jansen en Witney zagen en in september zagen we Belle and Sebastian in Tivoli, met als voorprogramma Bewilder met hun prachtige 'Forza'.

Verder stond 2017 in het teken van heel veel handwerken en een echte nieuwe hobby: naaien! Al een aantal jaar heb ik een mooie naaimachine staan, maar deed er niet zoveel mee, tot in ik februari samen met een vriendin op naaicursus ging. Mijn eerste project; een jurk in zwart witte driehoekjes en verder maakte ik een paarse tafelkleed rok, groene rok met witte tulpen, een deken jas, nog 2 jurken voor mezelf en een heleboel kleine, schattige babybroekjes en mutsjes. Daarnaast haakte ik wat af, zoals dit babyvestje voor Reza, een babyvestje voor de baby van een collega en eentje voor mijn nichtje Zinzi.

Verder beleefde we in september nog een geweldig weekend weg naar Lauwersoog waar we in de haven op een boot sliepen en uitstapjes maakten naar Schiermonnikoog en met de boswachter op expeditie gingen naar Rottumeroog. Ook in november gingen we een weekendje weg naar Assen, waar we Westerbork bezochten, naar de opening gingen van 'The American Dream' in het Drents Museum, we naar hunebedden zochten, maar er geen vonden en ook nog een rondje Veenhuizen deden.

Helaas had 2017 ook mindere tijden, en kwam ik vanaf september compleet uitgeput thuis te zitten, gelukkig heb ik een begripvolle werkgever die mij alle rust geeft en erg meedenkt. Ook heb ik een aantal weken een lief hondje mogen lenen die iedere ochtend weer zo vrolijk kwispelend voor me stond dat ik er wel met hem uit mo├ęst, iets wat mij weer een beetje op gang hielp. Gelukkig gaat het langzaam aan weer wat beter met me.

Maar het  allerspannendste van 2017? daarover meer in 2018....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...