Saturday, May 2, 2015

Schooltrip to Eifel


Vorige week ging ik met havo 4 en vwo 5 leerlingen mee op werkweek naar Eifel in Duitsland. We verbleven in Monchou in een jeugdherberg die gevestigd was in een oud kasteel, boven op een berg. Wel een stukje klimmen dus iedere dag weer terug naar de jeugdherberg, maar met een prachtig uitzicht over het dorpje.
De schoolreis was gericht op de beta-leerlingen en de hoge-venen in het Ardenne-Eifel gebied stonden centraal. Deze venen zijn een ontzettend grote opslag voor water en dit water is in het oosten de bron voor het bekende spa-water en aan de andere kant in het westen ontspringt de rivier de roer uit dit water. Een bezoekje aan de Spa-fabriek en veldwerk in de roer stonden dan ook op het programma. Het veldwerk bestond uit het doen van allerlei proefjes zoals het meten van het ijzer-anmonium- nitraat- en fosfor gehalte. Het tellen van de aanwezige diertjes in het water en het meten van het debiet.  


Naast het serieuze veldwerk ook nog tijd voor wat spanning. Zo bezochten we diep onder de grond een loodmijn en werd er geklettersteigd, geklommen, geabseild en getokkeld. Ik heb ontzettend leuke week gehad en genoten van de leerlingen!No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...