Friday, August 19, 2016

Friese Dumkes Recipe





















Wanneer ik op een van de waddeneilanden kom dan hoort het er echt bij om in ieder geval één zakje Friese Dumkes te halen bij de bakker. Om het fijne gevoel na afgelopen weekend Lauwersoog en Schiermonnikoog nog even wat langer vast te houden besloot ik dan ook om nog een paar Friese Dumkes te bakken. Het recept kreeg ik van een vriendin en heb ik naar mijn eigen hand gezet.





















Benodigdheden:
  • 115 gram roomboter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 175 gram Zeeuwse bloem
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel eilanderkruidenbitter
  • 20 gram anijszaad
  • 75 gram amandelen (ik gebruikte gezouten)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout 
  • 1 ei




















Bereidingswijze:

  1. Hak de amandelen en een kwart van het anijszaad fijn
  2. Roer de roomboter, basterdsuiker, kruidenbitter, kaneel, anijszaad, bakpoeder door elkaar. (Ik gebruikte gezouten amandelen dus liet het snufje zou achterwege)
  3. Voeg vervolgens eerst de amandelen en melk toe, vervolgens het bloem en kneed het tot een deeg.
  4. Laat dit deeg een paar uur tot rust komen in de koelkast
  5.  Verwarm de over voor op 160 graden
  6.  Maak van het deeg kleine ‘duimpjes’
  7. Klop het ei los en bestrijk het koekje met het ei.
  8. Bak voor 16 tot 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn en haal na die tijd de koekjes direct uit de oven en laat de koekjes afkoelen.






No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...