Saturday, September 10, 2016

Workshop Screenprinting

Voor mijn verjaardag in juni had ik van mijn vriend een workshop zeefdrukken gekregen bij Urlaub en de allerlaatste dag van mijn schoolvakantie was het dan eindelijk zo ver...

Urlaub zit in Utrecht in een pand waar verschillende creatieve ondernemingen en zzp-ers hun werkplek hebben. Zo zit er onder andere een leerbewerkingsbedrijfje die gave tassen maakt en een zeepfabriekje, waardoor het in het pand echt heerlijk ruikt. De workshop zelf vond plaats in een kas, die midden in het pand staat. Vanaf de straat kom je binnen in Brauhaus, waar je koffie kan drinken en waar ook wat van de handgemaakte producten verkocht worden.

De workshop werd gegeven door Femke Veltkamp een illustratrice en ontwerper. Het toffe aan de workshop was dat er gebruik werd gemaakt van allerlei makkelijk te verkrijgen materialen, zoals een borduurhoepel, een stukje vitrage, een overheadprojector sheet, textielverf en een (bank)pasje, waardoor het makkelijk is om het ook thuis nog een keertje te doen.


Na de uitleg en het schetsen konden we dan echt aan de slag. Het zou een afdruk gaan worden met twee kleuren en de twee verschillende kleurvlakken moesten dan ook uit twee verschillende overheadprojectorsheets geknipt worden. Daarna kon het echte printen beginnen, door de textielverf met je pasje door het raamwerk te duwen komt de print op de stof.Het was een superleuke middag en ik kan iedereen dan ook aanraden om een workshop bij Urlaub te gaan volgen. Ik vond het vooral inspirerend om weer eens van iemand in real life iets nieuws te kunnen leren. Op het internet zijn vele filmpjes en tutorials van allerlei verschillende handwerktechnieken te vinden, maar niets is zo fijn om het iemand echt voor te zien doen, je vragen te kunnen stellen en uitleg te krijgen. 

Ik heb me na deze middag dan ook direct voorgenomen om vaker workshops te gaan, en inmiddels staat een cursus naaien voor januari gepland, waar ik erg naar uitkijk!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...