Friday, January 3, 2014

2013 in Review Part II

Damien Rice op BKS via

Zoals ik in de eerder al vertelde heb ik in 2013 ontzettend veel bandjes gezien op festivals en concerten. Een aantal zijn hier al voorbij gekomen maar hier nog een overzicht van het hele jaar wat culturele dingen betreft.

In april bezochten we Motel Mozaique in Rotterdam waar we onder andere de Veils en de Speeldoos zagen. We sliepen in congrescentrum de Doelen waar kunstenares Yvonne Beelen een slaapproject had gemaakt.

Verder bezochten we in April ook nog Ben Caplan in de Bitterzoet met de groep waarmee we het jaar daarvoor naar ITGWO waren geweest en waar we Ben Caplan eerder harden gezien. Die baard, die stem geweldig.


In mei bezochten we London Calling in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Daar aangekomen bleken we maar 1 kaartje meegenomen te hebben... Super handig, gelukkig waren ze erg aardig en konden ze opzoeken dat we echt twee kaartjes hadden gekocht en hoefde we niet weer helemaal terug naar huis om de kaartjes te halen. We zagen er onder andere Mister en Mississippi en een voorstelling in een piepklein tentje.


In Juni gingen we met een groep vrienden naar het nieuwe festival Best Kept Secet in Hilvarenbeek. Helaas regende het het zowat het hele weekend, maar ondanks dat een erg leuk festival, leuke eettentjes, marktkraampjes met Etsy shops en natuurlijk veel muziek waarvan Damien Rice echt het hoogtepunt was, wat een geweldig concert.

Zomaar op het laatste moment bezochten we de Beschaving in de botanische tuinen in Utrecht. Wat een prachtige locatie voor een festival! De tuin, de vele veldjes, al die leuke kraampjes met eten, geweldig. We zagen er onder andere Friska Viljor en Kashmir.

Verder zagen we van de zomer nog Iron & Wine in Vredenburg waar we op de fiets heen gingen (de terugweg had ik een lekke band en haalde we maar net de laatste trein) en nogmaals de Veils, ditmaal in Paradiso.

De laatste avond van augustus gingen we naar Hooverphonic in het Amsterdamse bos, daar schreef ik hier al over. En verder natuurlijk nog Into the Great Wide Open waar ik heel erg lang naar uitkeek, Kurtvile en Broeder Dieleman.

Alles bij elkaar echt echt een super jaar op muziek gebied. Hopelijk wordt 2014 net zo mooi! De kaartjes voor Best Kept Secret 2014 zijn al binnen en ik kreeg van mijn lieve vriend een Indiestadpas (hij heeft er zelf ook een) dus hopelijk weer flink veel concerten dit jaar!


2 comments:

  1. o mijn god. Je hebt een konijn. en je houdt van Damien Rice. Dus ik word lekker je tweede volger op je blog haha!

    liefs,
    Femke van unendful.nl

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...