Thursday, February 5, 2015

Music, Festivals, Theatre and more in 2014


Een van de leukste dingen aan mijn blog vind ik dat ik zelf kan terug kijken op wat ik ook al weer allemaal gedaan heb. Helaas heb ik het in 2014 op een gegeven moment niet allemaal meer goed bij gehouden. Vandaar, ondanks dat we al een aardig eind in 2015 zijn, toch nog een terugblik op alle uitjes uit 2014.

2014 begon voor ons met een paar dagen Brugge en twee maanden later volgde ook nog een spontaan dagje Antwerpen.  Op 11 februari zagen we James Vincent McMorrow in het Concertgebouw, en in maart kwam de nieuwste Wes Anderson film uit. In April gingen we naar Motel Mozaique. We bezochten Texel in Mei en zagen Luke Sital Sing spelen in de kleine zaal van Paradiso.
In Juni gingen we net als het jaar daarvoor naar BKS,  maar waar ik nog niet over schreef was dat we ook naar het Vis à Vis theater gingen. De kaartjes had ik van mijn schoonouders voor mijn verjaardag gekregen. De voorstelling PICNIC werd gespreeld op twee podia waarop je zowel ‘frontstage’ als ‘backstage’ kunt bekijken. Je kan zelf kiezen welke kant je eerst bekijkt en in de pauze wissel je van podium. Wij keken eerst naar het ‘backstage’ podium. Echt heel grappig om eerst van alles te horen en zien en later ook de ‘echte’ voorstelling te bekijken!


De zomer van 2014 zat verder echt vol met muziek! We zagen Eels in het concertgebouw, Angus en Julia Stone en later ook Novastar in het Amsterdamse Bos, gingen naar het festival de Beschaving op de prachtige locatie de Botanische Tuinen in Utrecht en konen op het laatste moment met onze indiestadpassen nog Kurt Vile zien spelen in Paradiso.

Verder zagen we deze zomer Feyenoord verliezen van FC Utrecht in de Kuip, gingen we naar een lezing van B.J. Novak en waren uiteraard op de Parade. Maar het echte einde van de zomer was natuurlijk ITGWO.  

Al tijden van te voren had ik bij mijn vriend aangegeven dat mijn diploma uitreiking of op 14 of op 15 oktober zou zijn en dat hij deze data in zijn agenda moest zetten. Mijn vriend had als verrassing kaartjes gekocht voor James Vincent McMorrow op 14 oktober in de nieuwe Tivoli Vreedenburg. Het idee was eigenlijk dus dat we daar na mijn diploma uitreiking heen zouden gaan, maar je raad het al die bleek op 15 oktober te zijn, ’s ochtends vroeg ook nog. Ach ja.


Het laatste uitje van 2014 was 22 december het Stille Nacht festival in Rotterdam. Erg indrukkwekkende optredens in de Arminiuskerk van Finn Andrews (The Veils) en Luke Sital Sing. Verder zorgde de bijzondere sfeer in de Paradijskerk tijdens het optreden van Broeder Dieleman voor kippenvel.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...