Friday, April 17, 2015

Project Tony ChocolonelyAl jaren bewaren we de wikkels van de limited editions Tony Chocolonely repen, gewoon omdat ze er zo mooi uitzien. En omdat we fan van Tony’s zijn natuurlijk. Op een gegeven moment hadden we een hele stapel die we bewaarden tussen de atlas. Een beetje zonde natuurlijk. De gang kon nog wel wat kleur gebruiken en zo ontstond het idee alle wikkels in te lijsten. Een paar avondjes meten, snijden en  plakken en zie hier het resultaat!


Waarom we fan zijn van Tony Chocolonely? Allereerst omdat het nou eenmaal erg lekkere chocola is. Maar daarnaast ook omdat Tony Chocolonely zich inzet voor een eerlijkere cacaoketen zonder kinder- en slavenarbeid. Teun van de Keuken heeft met zijn Tony Chocolonely écht iets betekend voor de cacaoketen. Naast zijn eigen chocoladereep zijn er vele merken hem gevolgd. Zo zijn inmiddels zelfs een aantal huismerken overgestap op fair trade chocolade. Wat nog niet betekend dat alles oke is in de cacaoketen, maar het is een stap in de goede richting.


Toen ik laatst in een WAAR winkel was kwam ik deze leuke pamfletten tegen, met op de op de voorkant meer informatie over Tony's en op de achterkant lekkere recepten.
De chocolademousse en de Milionaire's Shortbread ga ik zeker binnenkort uit proberen! Tip voor andere vegetariërs: gebruik in de chocolademouse agar-agar in plaats van de gelatine.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...