Sunday, July 31, 2016

Holliday Trip to France

Op de eerste dag van de zomervakantie vertrokken we met een volgeladen auto richting Brugge voor het Cactusfesival. We sliepen in een schattig hostel en genoten van de optredens van Wilco, Eefje de Visser, Black Box Revelations, Air, Kurt Vile & the Violetors, Tourist LeMC en Damien Rice.Na Brugge reden we op de bonnefooi door naar Frankrijk waar we op een kleine camping in Yport, aan de Normandische kust, belanden. We genoten een paar dagen van de rust, het kleine dorpje en het naburige stadje F├ęcamp.

Na een paar dagen reden we door naar Saint Marie du Mont, een klein plaatsje aan een prachtig getijdengebied wat er elke keer anders uitzag. Het ene moment kon je enkele kilometers op de zandbank lopen en het volgende moment stond het water tot aan de camping. Ook zagen we een aantal avonden zeehonden op de zandbanken chillen en hun jongen voeden, terwijl langzaam de zon onderging en de maan tevoorschijn kwam.


Ook bezochten we Utah en Omaha Beach, de stranden waar de geallieerde landen tijdens D-day op 6 juni 1944. Ook bezochten we daar de Amerikaanse militaire begraafplaats in Celleville-sur-Mer en ook de Duitse militaire begraafplaats in La Cambe.


Een andere echte toeristentrekpleister die we bezochten was Mont Saint-Michel, een van een afstand bijna surrealistisch lijkende stadsberg in het water. Via een bijna kilometer lange brug over water wandel je zo naar de middeleeuwse berg toe.


De laatste dagen van onze Frankrijk vakantie brachten we door op een camping vlakbij Rouen. We rusten nog wat uit, genoten van de omgeving en spendeerde twee dagen in Rouen.

Al met al een super fijne, relaxte vakantie.No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...