Saturday, May 3, 2014

Visiting Texel

Annabel Helena - Schapenboerderij Rozenhout
We zijn een paar dagen op Texel en vandaag bezochten we de schapenboerderij. Het is midden in het lammetjesseizoen en ohw wat zijn die beestjes schattig!
De boer gaf een demonstratie van het schapendrijven, echt razendsnel halen twee honden alle schapen binnen. Vervolgens kan de boer alle schapen en lammetjes nalopen om te kijken of het goed met ze gaat en ze goed gezond zijn. Ook vertelde hij over de 25 verschillende soorten schapenrassen die hij  houdt op zijn boerderij. 
Al twee maanden lang worden er elke dag lammetjes geboren en ook 's nacht checkt de boer elke 2 uur of de drachtige schapen al aan het werpen zijn. Best zwaar werk dus. De lammetjes op de boerderij zijn er dus in allerlei verschillende groottes, sommige net geboren en nog helemaal kaal en andere al aardig eigenwijs en heel lekker zacht.


Naast lammetjes waren er ook biggetjes, kuikentjes, kalfjes, konijnen, eenden, cavia's, ezels en kippen. Zo schattig allemaal! Mocht je net zo gek op lammetjes en andere beestjes zijn als ik, en toevallig op Texel zijn, ga erheen!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...